Aktuální omezení

09.10.2020 19:24

Milí bratři a sestry, 

od pondělí 12. října 2020 je vládou stanoveno omezení pro náboženské setkání na max. 10 osob. Platnost tohoto omezení je zatím stanovena na 14 dní. Způsob našeho bohoslužebného fungování tomuto přizpůsobíme podle jarního modelu, který se dle mého osvědčil. 

● Mše svaté na váš daný úmysl se budu snažit odsloužit v den, na který je úmysl objednán, pokud to nepůjde, pak max. v rozmezí dvou dnů od vámi objednaného termínu. Jelikož bylo třeba omezit počet mší, tak jsem v některých případech vaše úmysly (aby nebyly opomenuty) spojil do jedné mše. Pokud by to někdo takto spojit nechtěl, ať mi dá určitě vědět, zkusíme najít jiné řešení. Mši svatou ve všední den budu sloužit většinou v soukromé kapli na faře. 

● V neděli budu sloužit mši svatou v kostele ve Tvarožné v 7:30. Kostel si otevřu. Po mši, tj. v čase od 8:00 do 8:30 počkám v kostele, na ty, kteří by chtěli přijít a přijmout Eucharistii. 

● Co se týče účasti na mších, nabízím, přednostně těm, na jejichž úmysl bude mše sloužena, že se smíte ke mně přidat, avšak do stanoveného počtu osob. Pokud byste o to stáli, musíte si to však se mnou domluvit nejpozději den předem. Snad vám budu schopen vždy vyhovět... Tel: 731 402 165. 

● Příležitost ke svátosti smíření bude v sobotu od 18:00 - 19:00 v kostele ve Tvarožné. A pak samozřejmě dle domluvy. V kostele se opět nijak nehromaďte. ● Individuální nastalé situace a potřeby budeme řešit individuálně. 

● Do odvolání brněnský biskup Vojtěch vyhlásil dispens od povinnosti osobní účasti na nedělní mši svaté. Je však dobré účastnit se bohoslužby např. skrze rádio či televizi. 

● Pravidla roušek atd. platí nadále i při malém setkávání. 

● Nebojte se, jsme přece Bohem velmi milovaní !☺

Zpět