Dopis kardinála Dominika Duky ke Dni Bible – 18. listopadu 2012

18.11.2012 10:48

Milí přátelé, vstupujeme do třetího roku přípravy na 1150. výročí příchodu svatých Cyrila a Metoděje. V Písmu svatém máme hledat a znovu objevovat biblické základy svátosti Eucharistie. K tomu vyhlásil Svatý otec “Rok víry“, která je mimo jiné význačným biblickým tématem. Den Bible může být v těchto souvislostech pro každého z nás novým impulsem, jak Boží slovo aktivněji a častěji zapojit do běžného života, do radostí i starostí každého dne.

V minulém roce došlo v Biblickém díle k několika změnám. Ta hlavní spočívala v přestěhování z pronajatého objektu v Dolanech u Olomouce do vlastního domu v Samotiškách pod Svatým Kopečkem. Od této změny očekáváme významnou úsporu režijních nákladů. Význačnou akcí bylo letos také pracovní setkání představitelů Biblických děl z oblasti Střední Evropy, které se konalo v Praze.

České katolické biblické dílo se snaží uvádět do bohatého biblického dědictví. Naše úsilí směřuje k osobní i společné četbě Bible. Jsme přesvědčeni, že hodnoty obsažené v Písmu svatém jsou i v současné době aktuální. Bez vaší podpory bychom ovšem jen stěží mohli pokračovat ve své práci. Chtěl bych proto každému z vás poděkovat za vaši finanční i modlitební podporu Biblického díla v minulém roce. Finanční prostředky jsme využili při práci s lidmi. Pořádali jsme úvody do práce s Biblí ve farnostech, biblické duchovní obnovy a biblické kurzy pro všechny věkové kategorie, a to ve všech českých a moravských diecézích. Nabízíme kurzy výroby biblických postaviček. Připravujeme pomůcky pro četbu Bible dospělých i dětí. Biblické dílo připravilo pořady Bible v liturgii, vysílané na Radiu Proglas. O našich aktivitách i nové adrese se dozvíte více na internetových stránkách www.biblickedilo.cz

S vděčností za Vaše modlitby i za finanční podporu na vás před Bohem pamatuje

kardinál Dominik Duka

 

 

Zpět